Hoe werkt het?

LET OP! De inschrijving is inmiddels gesloten. 

Aanmelden en Waterbox ophalen
Als je mee wilt doen dan meld je je ten eerste aan via het registratieformulier. Naast je persoonlijke gegevens vragen we je ook kort wat inhoudelijke vragen. Deze zijn belangrijk voor ons onderzoek. Je ontvangt een bevestigingsmail en daarmee kun je de Waterbox ophalen.

Vast ophaalpunt 6 juli tot en met 8 september (gesloten)
Waternet, Korte Ouderkerkerdijk 7. Open op werkdagen van 8.00 – 18.00 uur.

Ophaalpunt  6 juli – 9 augustus (gesloten)
– West: Blijdestein Schooltuin. Open op werkdagen tussen 9:00-15:00 uur. Staalmeesterslaan 435.

Ophaalpunten (gesloten)
– Nieuw-West: Sloterplas Watersportcentrum. Open: donderdag tot en met zondag van 10:00-22:00 uur.
– Zuid: Roeicentrum Berlageburg aan de Amstel. Open: donderdag tot en met zondag van 10.00-17.00 uur.
– Noord: TIP Amsterdam Noord, entree Tolhuistuin. (Buiksloterweg 5c). Open ook in het weekend van 09.00 – 18.00 uur.

De Watertransformator
Je kan de Waterbox ook spontaan ophalen bij De Watertransformator. Deze machine, speciaal ontwikkeld voor Het Schone Waterexperiment, rijdt de komende weken door Amsterdam om aan toevallige voorbijgangers het water op een andere manier te laten ervaren. De Watertransformator plopt willekeurig op verschillende locaties op. Hou de website in de gaten voor actuele locaties als je haar in levende lijve wil ontmoeten.

5 juli startbijeenkomst Het Schone Waterexperiment
Op 5 juli organiseren we een startbijeenkomst voor iedereen die met Het Schone Waterexperiment wil meedoen. Hier ontvang je de Waterbox en dan kan de burgerwetenschap beginnen! (Na het experiment mag je de Waterbox houden.) De bijeenkomst vindt plaats bij het hoofdkantoor van Waterschap Amstel, Gooi en Vecht en Waternet. Tijd: 20.00 – 21.30 uur (inloop vanaf 19.30 uur) Adres: Korte Ouderkerkerdijk 7 in Amsterdam.

waterproject-10-of-15

5 juli t/m 8 september onderzoeksperiode
Van 5 juli tot en met 8 september 2017 meet je zo vaak als je wilt, op locaties die je zelf kiest, het water in Amsterdam. De meetperiode is een afbakening van het onderzoek. Je kunt daarna blijven meten en ook je gegevens blijven uploaden op de website. Het is niet erg als je een aantal weken op vakantie bent. Het is wel fijn om in deze periode minimaal 5 metingen te doen met ongeveer een week tussenpauze.

Metingen uploaden via site
De gegevens van jouw meting kun je uploaden via deze website. Jouw data wordt dan meteen toegevoegd aan een online kaart met meetpunten die de deelnemers aan het experiment doorgeven. Dit kan direct tijdens het uitvoeren van de experimenten met je smart phone of je noteert de gegevens eerst in een notitieblokje en voert ze later via je pc op de website in.

Oktober slotbijeenkomst Het Schone Waterexperiment
Op 6 oktober sluiten we samen met alle deelnemers het experiment af. We kijken onder andere naar hoe het onderzoek is gegaan en welke resultaten er uit zijn gekomen. De tijden en de locatie worden later op deze site bekend gemaakt.

img_5846